1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Švédský výrobce airbagů Autoliv hodlá zrušit kolem 6000 pracovních míst

airbagStockholm - Švédská společnost Autoliv, která je největším výrobcem airbagů a bezpečnostních pásů na světě, hodlá zrušit kolem 6000 pracovních míst. To odpovídá zhruba 11 procentům její celkové pracovní síly. Firma to uvedla tiskové zprávě.

"Autoliv urychluje globální snižování strukturálních nákladů, zejména v rámci evropských aktivit," napsala firma. "Tyto kroky podpoří finanční cíle Autolivu ve střednědobém a dlouhodobém výhledu," dodala.

Autoliv hodlá zjednodušit své aktivity z hlediska logistiky a geografické působnosti a plánuje uzavřít některá pracoviště v Evropě. Společnost očekává, že plánované zrušení zhruba 6000 pracovních míst bude dokončeno do roku 2025. Předpokládá, že o práci přijde rovněž kolem 2000 lidí, které zaměstnává nepřímo.

"Snižování pracovních míst se dotkne lidí v našich kancelářích, technických centrech i továrnách, včetně vedoucích pozic na všech úrovních," uvedl šéf podniku Mikael Bratt.

Dodavatelé automobilových součástek se v poslední době potýkají s negativními dopady rostoucích cen surovin. Autoliv v lednu podle agentury Reuters uvedl, že růst nákladů byl loni nejhorší za tři desetiletí a že se snaží přenést zvýšené náklady na zákazníky.

"Podnik pokračuje v jednáních se zákazníky, aby si zajistil ceny, které odrážejí mimořádnou inflaci," napsal Autoliv v dnešní zprávě.

12.06.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...