1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce autodílů Brose CZ vytvořil loni tržby 13,37 miliardy Kč, zisk mu stoupl

Brose logoKopřivnice - Společnost Brose CZ, která vyrábí kovové automobilové díly, vytvořila loni tržby 13,37 miliardy korun. Oproti předchozímu roku byly o 1,31 miliardy nižší. Čistý zisk ale firmě meziročně vzrostl o 45,7 milionu na 486,2 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti zveřejněné ve Sbírce listin.

Na konci roku 2021 se od podniku oddělila výroba sedadlových systémů pod samostatnou společnost.

Prokuristé Petr Zajaroš a Vladimír Obůrka uvedli, že finanční situace společnosti je stabilizovaná. "Vzhledem ke stále tvrdším tržním podmínkám se bude společnost zaměřovat na zvyšování produktivity," oznámili. Navzdory nejistotám souvisejícím s pokračujícím nedostatkem polovodičů na trhu podle nich výroba podniku není ohrožena.

Brose má v Česku výrobní závody v Kopřivnici na Novojičínsku a Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku. Vyrábí polohovače sedadel, uzamykací systémy a elektromotory pro elektronické brzdové systémy, klimatizační jednotky a posuvy střešních oken. Téměř 80 procent produkce podniku loni putovalo do zahraničí. V roce 2022 měla firma průměrně 2445 zaměstnanců, o 300 méně než v roce 2021.

Brose se sídlem v Německu patří mezi největší rodinné firmy na světě působící v automobilovém průmyslu. Společnost Brose CZ je největším výrobním závodem celé skupiny. Díly dodává řadě světových automobilových značek.

15.09.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...