1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ŘSD letos do oprav silnic a dálnic v Olomouckém kraji investuje 600 mil. Kč

highwayOlomouc - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) plánuje letos v Olomouckém kraji investovat do oprav silniční sítě zhruba 600 milionů korun. Na začátku loňského roku ohlášené opravy na rok 2023 obnášely 755 milionů korun.

Letošní investice se týkají silnic první třídy i některých částí dálnic, jako je například D35 mezi Mohelnicí na Šumpersku a Olomoucí. Termíny zahájení oprav budou postupně zveřejňovány po podpisu smluv se stavebními firmami. ČTK to sdělil Miroslav Mazal z olomoucké pobočky ŘSD.

Na seznamu letošních oprav je například silnice I/35 z Podolí do Mohelnice či část silnice I/35 v Mohelnici u dálničního exitu 235. Dělníci opraví také průtah Šternberkem či úsek silnice I/46 mezi Chválkovickou ulicí v Olomouci a Týnečkem. Připravena je také rekonstrukce silnice I/47 mezi obcemi Prosenice a Osek na Přerovsku a oprava mostů na silnici I/35 u Lipníku nad Bečvou na Přerovsku.

Opravena bude ve směru na Olomouc část dálnice D46 mezi Hněvotínem u Olomouce a Olšany na Prostějovsku. Na dálnici D35 budou rekonstruovány dva mosty u Olomouce i úsek mezi Litovlí a Křelovem ve směru na Mohelnici. Na dálnici D1 čeká oprava most na hranici Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

ŘSD letos bude pokračovat ve stavbě dálnice D55 z Olomouce do Kokor na Přerovsku a dokončí silnici I/11 u Postřelmova včetně napojení na obchvat Bludova, otevřený loni v prosinci. Pokračovat bude také stavba posledního úseku dálnice D1 u Přerova. "Novinkou se stane stavba propojení dálnice D35 mezi Křelovem a Slavonínem. Zahájení této stavby plánujeme na jaře. Kromě viditelných změn v krajině nepoleví ani představební přípravy dalších úseků dálnice D35 nebo silnic I/44 a I/46," uvedl Mazal.

11.01.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...