1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda Auto dokončila most přes D10, usnadní zásobování automobilky

Skoda logoMladá Boleslav - Výrobce automobilů Škoda Auto dokončil minulý týden stavbu čtyřproudého mostu přes dálnici D10, který spojuje průmyslovou zónu Plazy a mladoboleslavský závod poblíž 13. brány. Nové přemostění nebude sloužit pro místní obyvatele ani zaměstnance firmy.

Má zjednodušit cestu do výrobního závodu kamionům. S přímým napojením na areál Plazy se počítá příští rok, kdy má Středočeský kraj postavit na druhé straně mostu silnici. Uvedl to dnes týdeník Škodovácký odborář. Firma začala se stavbou mostu loni v květnu. Při zahájení vyčíslila investici na 650 milionů korun.

Nový most, dlouhý 357 metrů a široký 22 metrů, má být součástí nového logistického centra. Podle týdeníku je do budoucna zásadní pro zásobování výroby a další rozvoj automobilky. "Už nemáme moc možností, kam se rozšiřovat, přičemž Škoda chce být firmou, která vyrábí přes milion vozů ročně," uvedl v týdeníku předák odborů automobilky Jaroslav Povšík.

"Do napojení pozemních komunikací investovaných státem a místní samosprávou bude sloužit most pouze jako součást interní dopravní sítě Škoda Auto," uvedla na dotaz ČTK za automobilku Ivana Povolná.

Most bude sloužit především kamionům, které po něm budou přivážet komponenty pro výrobu. Převedením nákladní dopravy má most rovněž ulevit provozu na Jičínské a Průmyslové ulici, u 13. brány a na dálnici D10, uvedl týdeník.

Nová silnice, kterou by měl postavit Středočeský kraj, propojí budoucí mimoúrovňovou křižovatku Kosmonosy s průmyslovou zónou Plazy. Budovat se má ve dvou etapách, v přípravě je první část od nového mostu do areálu Plazy. Kraj už dříve uvedl, že stavět se má začít na jaře příštího roku.

13.09.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...