1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Skupina Redstone plánuje ve Velké Bystřici stavbu logistického areálu

Logistic Park2Olomouc - Logistický areál se dvěma jednopodlažními skladovacími halami plánuje, že postaví na pozemcích v okrajové části Velké Bystřice na Olomoucku developerská skupina Redstone podnikatele Richarda Morávka.

Pokud firma získá všechna potřebná povolení, chce logistický areál nazvaný Smart Park začít stavět příští rok a dokončit v roce 2025. ČTK dnes informaci získala z databáze posuzování vlivu staveb na životní prostředí EIA.

Logistický areál skupina Redstone chce postavit ve Velké Bystřici na pozemcích nedaleko od železniční trati a nákladiště. Z jedné strany jsou obchodní a logistické haly a z druhé obytná zástavba. První hala v areálu Smart Park má plánovanou zastavěnou plochu 7384 metrů čtverečních a druhá zabírá 12.325 metrů čtverečních. Skupina Redstone v oznámení uvedla, že do budoucna v této lokalitě nevylučuje vybudování třetí haly se zastavěnou plochou 1176 metrů čtverečních.

Do plánovaného logistického areálu by podle předběžných propočtů mělo za 24 hodin přijet 500 osobních automobilů, 80 nákladních automobilů a 40 kamionů. K dispozici tam bude skoro sto parkovacích míst pro osobní auta. Vozidla budou jezdit přes obchodně-průmyslovou zónu po silnici, která se u Velké Bystřice napojuje na rychlostní silnici I/35. Na východní straně areálu bude protihlukový val vysoký tři metry.

Haly mají stát na pozemcích, které nyní slouží jako zemědělská půda. "Celková plocha trvalých záborů zemědělského půdního fondu je 51.965 metrů čtverečních," stojí v oznámení záměru. Firma Redstone požádala o vynětí pozemků ze zemědělského půdního fondu. Polovinu odstraněné ornice použije společnost Hanácká zemědělská na svých pozemcích, zbytek bude využit při rekultivaci a úpravách v logistickém areálu.

U nedalekých Bystrovan skupina Redstone staví na ploše 200.000 metrů čtverečních logistický areál East Park, který má čítat až sedm samostatných hal s výrobním či skladovacím provozem. Součástí pronajímaných jednotek budou kancelářské prostory.

Developerská skupina Redstone působí na trhu od roku 2016 prostřednictvím mateřské společnosti Redstone Real Estate. Zabývá se developerskou a investiční činností. Pozornost soustředí také na oblast řízení aktiv a realizaci dluhopisových programů. Emitované dluhopisy slouží k financování developerských projektů a nákupu například administrativních budov, logistických hal či skladů. Skupina působí zejména v Praze, Olomouci, Pardubicích a Ostravě.

Například v Olomouci skupina Redstone plánuje příští rok zahájit v sousedství Galerie Šantovka v Olomouci stavbu poslední části projektu nové městské čtvrti Šantovka. Třímiliardová investice zahrnuje stavbu několika budov s obchody, gastronomickými provozovnami, divadelním i koncertním sálem, čtyřhvězdičkový hotel, rezidentní část i výškovou budovu Šantovka Tower. Projekt by mohl být dokončen v roce 2026.

21.12.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...