1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Správa železnic opraví část podkrušnohorské magistrály, vlaky pojedou rychleji

railsChomutov - Správa železnic připravuje modernizaci dalšího úseku podkrušnohorské magistrály. Hledá zhotovitele rekonstrukce trati z Kyjic do Chomutova, jejíž součástí je 418 metrů dlouhá Vrskmaňská estakáda. Rychlost na úseku dlouhém bezmála osm kilometrů se po opravě zvýší. Maximální možná nabídková cena v tendru je 2,4 miliardy korun.

Se zahájením prací se počítá v polovině příštího roku, s termínem dokončení v závěru roku 2027. ČTK o tom dnes informovala mluvčí Správy železnic (SŽ) Nela Eberl Friebová.

Na dvoukolejné elektrifikované trati pod Krušnými horami Správa železnic v současnosti modernizuje stanici Krupka-Bohosudov a navazující části. "Už brzy začne také rekonstrukce traťového úseku, jehož část byla dokončena až v 80. letech minulého století v souvislosti s postupující těžbou hnědého uhlí," uvedla Friebová.

Součástí stavby mezi Kyjicemi a Chomutovem je celková rekonstrukce trati, promění se podoba zastávek Chomutov město a Jirkov zastávka, které budou mít rozšířená nástupiště a bezbariérové přístupy. Podchod v Jirkově se prodlouží, čímž vznikne přístup k vlakům i od obce Otvice. Přejezd v Chomutově mezi Kamencovým jezerem a zooparkem nahradí lávka. Pracovat budou dělníci i na celé Vrskmaňské estakádě, která mimo jiné překonává vodní nádrž Újezd.

20.09.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...