1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Stanice pražského metra Strašnická se dočká výtahu namísto stávající plošiny

metro trainPraha - Pražský dopravní podnik (DPP) plánuje vybudovat výtah ve stanici metra Strašnická, kde bezbariérový přístup nyní zajišťuje schodišťová plošina. Radní města tento týden schválili zařazení záměru do seznamu plánovaných investic. Podle schváleného materiálu plánuje podnik výtah za 45 milionů korun vybudovat v roce 2026.

Naposledy město zprovoznilo nový výtah ve stanici metra Nádraží Holešovice.

"V roce 2023 se předpokládá zpracování studie s cenou do 500.000 korun. V letech 2024 až 2025 má být zpracována projektová dokumentace," stojí v dokumentu. Město chce u stanic, které disponují pouze plošinami, postupně budovat výtahy, protože jsou prostornější a komfortnější pro cestující.

V polovině července zástupci DPP a magistrátu zprovoznili výtah ve stanici metra C Nádraží Holešovice, který rovněž nahradil zdvihací plošinu z nástupiště. Vyšel na 19 milionů korun. Z 61 stanic pražského metra nyní podle vyjádření zástupců podniku schází bezbariérový přístup u 15. DPP aktuálně pracuje na výtahu ve stanici Jiřího z Poděbrad, v plánu jsou kromě Strašnické i další ve stanicích Flora, Želivského či Radlická.

12.09.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...