1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

V Dašicích na Pardubicích vznikla skladovací hala, patří k největším v kraji

Logistic Park1Dašice - V Dašicích na Pardubicku po roce stavebních prací vznikl sklad o rozloze 21.350 metrů čtverečních. Stál půl milionu korun a patří k největším v kraji. Sklad zaměstná několik desítek lidí, uvedli při otevření skladu zástupci investora.

Sklad patří firmě MD logistika a je v něm 40.000 paletových míst. Tři čtvrtiny plochy bude využívat společnost JUSDA Europe pro spotřební elektroniku a součástky do automobilového průmyslu. "Pardubice a celý Pardubický kraj je pro nás a naše klienty klíčová lokalita," uvedl generální ředitel JUSDA Europe Petr Škoda.

Hala je vysoká 12 metrů, což umožňuje manipulaci s atypickými rozměry palet. Vedle standardních prvků je vybavena monitoringem teploty, vlhkosti a prachu. Firma pro sklad přijme několik desítek lidí, převážně na pozice skladník, manipulant nebo obsluha vysokozdvižných vozíků.

Hala je v areálu, který nabízí i jiné sklady, napojená na existující infrastrukturu. V areálu je úsporné LED osvětlení a vsakovací pole pro dešťovou vodu. Vzduchotechnika skladu je vybavena rekuperací a využívá odpadní teplo pro vytápění. Střecha v budoucnu umožní instalaci solárních panelů.

Stavební práce trvaly rok, halu stavěla stavební firma Marhold. "Výjimečná není pouze svojí plochou, ale také rychlostí realizace stavby, která se dostala pod jeden rok. Geologické podmínky si vyžádaly založení stavby na 193 základových pilotech z téměř 1000 metrů krychlových betonu," řekl předseda představenstva firmy Marhold Lukáš Skokan.

28.11.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...