1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Konica Minolta roste v oblasti kamerových řešení pro průmysl, novou divizi povede Milan Obertík

Konica Minolta LogoPraha - Tuzemská Konica Minolta posiluje v oblasti kamerových řešení a zakládá specializované oddělení s názvem Forxai Video Vision. To se pod vedením Milana Obertíka zaměří na rozvoj aktivit v rámci využití průmyslových kamer a systémů umělé inteligence programovaných ve vývojovém centru Konica Minolta v Brně.

Důvodem vzniku nového oddělení je rostoucí zájem o chytrá kamerová řešení a další rozšiřování portfolia v této oblasti.

Nové oddělení vzniklo vyčleněním z divize Video Solution Services, která se bude nadále věnovat kamerovým řešením zejména ve spojení s ochranou objektů a bezpečností práce. „Forxai Video Vision se zaměří konkrétně na využití kamer ve spojení s inteligentními videoanalytickými systémy, které se aktuálně etablují zejména v oblastech výroby a logistiky. Naši zákazníci se na nás obracejí jako na silného partnera s prověřenou globální značkou a vlastním vývojem softwarů přímo v ČR. V tomto kontextu jim proto chceme nabídnout i adekvátní péči v podobě specializovaného oddělení,“ řekl Milan Obertík, ředitel divize Forxai Video Vision Konica Minolta Business Solutions Czech.    

Prvním úkolem M. Obertíka bude vybudovat tým složený z obchodníků, techniků a business development manažerů. Následně se chce věnovat upevnění pozice Konica Minolta u stávajících zákazníků a dalšímu rozšiřování technologií využívající softwarovou platformu Forxai na českém a slovenském trhu.

Videoanalytický systém Forxai začal vznikat v brněnském vývojovém centru společnosti Konica Minolta v roce 2020 a od té doby je rozvíjen a instalován v různých modifikacích kamerových řešení určených pro zákazníky z celého světa. Nové oddělení pod vedením M. Obertíka bude zodpovědné konkrétně za produkty využívající tento software zejména ke kontrole kvality a efektivity výroby.

Systém Forxai je vhodným doplněním k chytrým kamerám Mobotix, jež Konica Minolta dodává na trh od roku 2017 a od té doby jich ve více než 300 českých a slovenských podnicích nainstalovala přes 5000. Kamerová řešení Mobotix jsou vlajkovou lodí segmentu IT služeb společnosti Konica Minolta, který se v současné době podíl na obratu společnosti již více než z jedné třetiny.

Milan Obertík absolvoval v roce 2015 Vyšší odbornou školu a Střední průmyslovou školu elektrotechnickou v Plzni. Od té doby pracoval postupně v několika firmách se zaměřením na automatizaci a robotizaci výroby. Působil v marketingu a prodeji, specializoval se na segment průmyslových kamer. V českém zastoupení společnosti Konica Minolta zastával od roku 2023 pozici obchodního manažera.  

01.03.2024

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...