1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ČKD Blansko Holding získala významnou zakázku v Albánii

Water-Hydro-TurbineBlansko - Společnost ČKD Blansko Holding získala významnou zakázku v Albánii. Za několik stovek milionů korun tam dodá dvě Francisovy turbíny pro vodní elektrárnu nedaleko albánského hlavního města Tirany.

Projekt s názvem Fangut skončí v roce 2016, řekla ČTK mluvčí podniku Nina Juránková.

Za poslední roky je to další zakázka, kterou firma v Albánii podepsala. Pro projekt nazvaný Peshqeshit dodá také dvě Francisovy turbíny už v příštím roce.

ČKD Blansko Holding vlastní od roku 2010 ruský Tjažmaš. Dodávky pro mateřskou firmu tvoří nyní zhruba 60 procent obratu společnosti, který se pohybuje kolem 600 milionů korun ročně. V budoucnu by se měly dodávky pro mateřskou společnost a projekty, které ČKD Blansko Holding ve světě získá sama, vyrovnat.

ČKD Blansko je podle Juránkové silná zejména na trzích, kam dodávala v minulosti, jako je Rusko, Polsko, Slovensko nebo ČR. "Rozvíjíme se tam, kde ČKD vždy fungovalo, snažíme se znovu o Bulharsko a Rumunsko. Ze vzdálenějších destinací jde o Laos, Thajsko, Pákistán," uvedla Juránková. Firma získala také několik kontraktů ve Skandinávii. V příštím roce opraví jednu Kaplanovu turbínu pro vodní elektrárnu Dönje.

ČKD Blansko se už více než 100 let specializuje na produkci vodních turbín. Majitelem ČKD Blansko je ruský JSC Tjažmaš. Součástí skupiny je i ČKD Blansko SMALL HYDRO, která dělá turbíny pro malé vodní elektrárny. Podle odborníků fungují trhy pro malé a velké vodní elektrárny odděleně. Výrobců menších turbín je více.

30.05.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...