1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Airbus se chystá oznámit objednávku 500 letadel od IndiGo

airbus logo1Paříž - Evropský výrobce letadel Airbus se chystá na pařížském aerosalonu oznámit rekordní objednávku na 500 letadel od indické společnosti IndiGo. Dohoda by mohla být zveřejněna hned v pondělí, první den aerosalonu. Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Nová dohoda zdvojnásobí stávající počet nevyřízených objednávek Airbusu. Měla by být na letadla z rodiny A320neo.

Airbus také jedná se saúdskoarabskou leteckou společností Flynas o možné velké objednávce na letadla s jednou uličkou. Ta by se mohla stát dalším velkým obchodem oznámeným v Paříži. Představitelé Airbusu i obou aerolinek se k případné objednávce odmítli vyjádřit.

Aerolinky Flynas loni uvedly, že chtějí zvýšit své objednávky na 250 letadel, aby se staly přední nízkonákladovou společností na Blízkém východě. Nyní mají ve flotile zhruba 50 letadel, většina z nich jsou A320, a dalších 50 letadel mají u Airbusu objednáno.

IndiGo má nevyřízené objednávky na zhruba 500 letadel. Podle zdrojů má zájem koupit také zhruba 25 letadel se dvěma uličkami. O této objednávce aerolinky zatím stále jednají s Airbusem i Boeingem. Indie je jedním z nejrychleji rostoucích leteckých trhů na světě a IndiGo provozuje téměř 60 procent vnitrostátních letů.

23.06.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...