1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Dodavatele plynu SPP CZ povede nově Ivánek

spp logo2Brno - Novým předsedou představenstva dodavatele plynu SPP CZ se od pondělí stal Petr Ivánek, který ve funkci nahradil Petra Švece. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Změny v představenstvu souvisí se změnami v akcionářské struktuře mateřské společnosti Slovenský plynárenský priemysel, jejímž jediným akcionářem je nově slovenský stát.

SPP CZ na český trh vstoupila koncem roku 2008 a prodej plynu zahájila o rok později. Firma drží v ČR pozici třetího importéra za skupinou RWE a společností VEMEX.

Ivánek v letech 2012 - 2014 působil jako poradce ministra hospodářství Slovenska pro oblast energetiky. Loni nastoupil do SPP, kde působil do června letošního roku na pozici ředitele pro vnitřní dohled.

Slovenská vláda zcela ovládla obchodní divizi plynáren SPP letos v létě. Získala tak plnou kontrolu nad cenami plynu pro klienty tohoto největšího prodejce zemního plynu v zemi. Na uskutečnění transakce se Slovensko loni dohodlo s Energetickým a průmyslovým holdingem (EPH), který má ve skupině SPP celkem 49 procent akcií a manažerskou kontrolu. Firmě EPH nadále zůstane kontrola nad výnosnými aktivy SPP v oblasti tranzitu ruského plynu přes Slovensko a distribuce suroviny v zemi.

18.08.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...