1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Prémiový sekt Louis Girardot se stal vítězem Salonu vín 2021 v kategorii sektů

Bohemia sekt logoStarý Plzenec - Vítězem kategorie šumivých vín naší nejvyšší a největší domácí soutěže Salonu vín – národní soutěže vín ČR 2021 se stal Louis Girardot 2015 z produkce společnosti BOHEMIA SEKT.

Počet přihlášených do nominačních oblastních kol Salonu vín – národní soutěže vín byl letos rekordní. Celkem odborná komise, složená z nejlepších tuzemských degustátorů, posuzovala 2541 vzorků přihlášených do nominačních kol. Do finálního kola naší nejuznávanější soutěže vín postoupilo 1547 vzorků od 193 producentů.

Nejlepším šumivým vínem byl vyhlášen Louis Girardot, nejušlechtilejší sekt z produkce společnosti BOHEMIA SEKT. Jeho cuvée je tvořeno pečlivě vybranými šaržemi moravských bílých vín odrůd Ryzlink rýnský, Rulandské bílé a Chardonnay. Doba ležení na kvasinkách je až 36 měsíců.

„Dlouhé zrání mu dodává velmi jemné dlouhotrvající perlení a zároveň je nezbytné k vytvoření dokonale vyzrálé a harmonické charakteristiky. Sekt vyniká příjemnou zlatavě žlutou barvou, naleželým buketem a harmonickou chutí s náznakem zralých jader vlašských ořechů,“ říká hlavní sklepmistr BOHEMIA SEKT Josef Švéda.

Sekt své jméno získal na počest špičkového francouzského odborníka na výrobu šumivých vín Louise Girardota, který předával své znalosti v 50. letech minulého století sklepmistrům ve Starém Plzenci. Pravidelně získává ocenění za mimořádnou kvalitu na nejvýznamnějších tuzemských i světových soutěžích. I proto se zaslouženě dočkal vskutku královské pocty: byl servírován britské panovnici, Její královské výsosti Alžbětě II., během její návštěvy v Praze v roce 1996.

Letos se jedná o již 21. ročník prestižní soutěže. Šampion i každý držitel titulu Zlatá medaile Salon vín 2021 musí postupně projít třemi koly profesionálního hodnocení držiteli mezinárodních degustačních zkoušek dle evropských ISO norem, což zaručuje objektivitu a vysokou úroveň celé soutěže. I díky tomu je Salon vín – národní soutěž vín výkladní skříní českého a moravského vinařství a titul Šampiona je nejvyšší dosažitelnou metou pro víno v České republice. Prestižní ocenění zlatými a stříbrnými medailemi Salonu vín – národní soutěže vín jsou pak nezpochybnitelnou garancí nejvyšší možné kvality vín.

08.01.2021

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...