1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Vinci Construction CS zvýšila loni hrubý zisk meziročně o 16 pct na 1,4 mld. Kč

ceske korunyPraha - Stavební skupina Vinci Construction CS loni zvýšila svůj hrubý zisk meziročně o 16 procent na 1,4 miliardy korun. Obrat společnosti se meziročně zvýšil o 6,6 procenta na 26 miliard korun. V minulém roce Vinci sloučila do jednoho koncernu společnosti Eurovia CS, SMP a Průmstav a několik dalších.

ČTK o tom informovala mluvčí skupiny Iveta Štočková.

"V minulém roce jsme zahájili rozsáhlý proces integrace dvou desítek významných a tradičních stavebních značek, který vyvrcholil vytvořením největší stavební skupiny v České republice a na Slovensku. Skupina Vinci Construction CS dokáže zákazníkovi nabídnout a poskytnout komplexní portfolio stavebních činností od dopravně-inženýrského stavitelství přes mostní konstrukce až po vodohospodářské a pozemní stavby," řekl generální ředitel skupiny Martin Borovka.

V roce 2022 Vinci Construction CS pracovala například na dostavbě dálnice D4, modernizaci železničního uzlu v Pardubicích, modernizaci trati Lysá nad Labem - Čelákovice, stavbě lávky Aldis v Hradci Králové, rekonstrukci Národního muzea v Praze, výstavbě dvou bytových domů developera RODBO v Praze Karlíně či stavbě vodojemu v Praze na Floře.

Společnost si do budoucna dala za cíl snížit emise skleníkových plynů. "Ve spolupráci s mateřskou společností jsme definovali naši uhlíkovou trajektorii a spustili jsme několik projektů, jejichž cílem je snížení emisí CO2 do roku 2030 o 40 procent. Na to jsou zaměřeny zejména projekty na fotovoltaiku, elektrifikace vozového parku, investice do mechanizace a vybavení areálů," uvedla Eurovia CS ve své výroční zprávě z roku 2022 zveřejněné ve Sbírce listin. Eurovia například zvýší počet recyklátů v asfaltových a betonových směsích. Stavební firmě, která se stala v minulém roce součástí koncernu, se v roce 2022 meziročně více než zdvojnásobil čistý zisk na téměř 600 milionů korun. Její tržby se meziročně zvedly o šest procent na 17 miliard korun.

Vinci Construction CS je jednou z největších stavebních firem v Česku a na Slovensku, zaměstnává kolem 4100 lidí. Je českou dceřinou společností stejnojmenné francouzské stavební firmy. Ta v sobě sdružuje 1350 subjektů ve stovce zemích a celkově zaměstnává přes 116.000 lidí. Loni měla obrat 29,3 miliardy eur (704 miliard korun).

27.07.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...