1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Brněnská strojírna Rosomac CZ s.r.o. propustí 65 lidí ze 100

machinery 1Brno - Brněnská strojírna Rosomac CZ s.r.o. propustí podle úřadů 65 ze svých 100 zaměstnanců. Zaměstnanci ve firmě skončí koncem dubna. ČTK to řekla mluvčí Generálního ředitelství Úřadu práce Kateřina Beránková. Firma situaci odmítla komentovat.

Podle informací ČTK jí odpadly práce, které dělala pro svého hlavního odběratele.

Rosomac se zabývá vysoce přesným obráběním kovů pomocí CNC strojů. Dělá zakázkovou kusovou i sériovou výrobu. Za poslední účetní rok končící letos v únoru měladosáhla společnost tržeb 242 milionů korun.

Hromadné propouštění Úřadu práce avizovala také společnost PRAHA Invest s.r.o. Celkem propustí 109 lidí, z toho 11 v Brně ke konci června.

Nejvíce zaměstnavatelů, kteří nahlásili v březnu hromadné propouštění, bylo v Praze. Z okresního hlediska je na tom nejhůře Brno - město, kde firmy počítají s propuštěním 76 pracovníků.

V březnu v Brně nezaměstnanost mírně vzrostla. Podle Úřadu práce je to spojeno mimo jiné s příchodem části absolventů škol do evidence. Bez práce bylo 23.238 lidí. Propuštění z firmy Rosomac by mohli ale najít uplatnění. Úřad práce tento týden uvedl, že na trhu chybí kvalifikované strojírenské profese.

17.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...