1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Kovosvit MAS od roku 2010 zdvojnásobil tržby na 1,75 mld.Kč

kovosvit-mas logoSezimovo Ústí - Kovosvit MAS, jednička mezi českými výrobci multifunkčních obráběcích strojů, od roku 2010 zdvojnásobil tržby na loňských 1,75 miliardy korun.

Do modernizace firma za tři roky v Česku investovala zhruba půl miliardy korun a v Rusku otevřela společný podnik, kam vloží dalších 1,5 miliardy korun. Na dnešních strojírenských dnech v Sezimově Ústí to řekl předseda představenstva František Komárek. Zisk firmy se podle něj za poslední tři roky více než zdvojnásobil; v roce 2011 činil 64 milionů Kč.

Kovosvit chce podle něj zdvojnásobit roční výrobu strojů až na 700 kusů. Rozšiřovat se bude i výrobní portfolio. To teď obsahuje jak jednodušší stroje, jako univerzální CNC soustruhy Masturn, tak hi-tech stroje, které jsou reprezentovány vertikálními pětiosými obráběcími centry MCU a multifunkčními soustružnicko-frézovacími obráběcími centry Multicut. Zhruba pětina produktů společnosti jde do automobilového průmyslu, pětina do energetiky a 60 procent do dalších odvětví strojírenství, to znamená těžebního, zbrojařského a železničního průmyslu.

"Zhruba třetina strojů jde na ruský trh, kde jsme v posledním roce získali jednu z největších zakázek. Pro Ural vagon závod jsme dodali 40 strojů, které slouží k výrobě železničních dvojkolí a dalších součástí pro železniční průmysl," řekl ČTK vedoucí aplikačního centra firmy František Pivec. Za zakázku firma v přepočtu utržila kolem 300 milionů korun.

"Další investice budeme směřovat do vývoje a akvizic, budeme rozšiřovat portfolio výrobků. Investice půjdou především do Ruska, kde jsme v roce 2012 založili společný česko-ruský podnik MTE Kovosvit MAS. Do roku 2016 tam půjde zhruba 1,5 miliardy korun, dnes jsme na zhruba 500 až 600 milionech. V průběhu dvou let investice bude dokončená, a pak jdeme do dalších na jiných trzích," řekl Komárek ČTK.

Kovosvit MAS, a.s., má dlouholetou tradici ve výrobě obráběcích strojů. V roce 1939 ji založil podnikatel Tomáš Baťa. Letos slaví 75 let svého působení na trhu. Jediným akcionářem společnosti je od roku 2011 FPK Group Limited se sídlem na Maltě.

30.04.2014  ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...