1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Schaeffler Svitavy buduje nové centrum pro výzkum a vývoj se zaměřením na projekty v oblasti elektromobility

Schaeffler logoV Schaeffler závodě ve Svitavách vzniká nové centrum pro výzkum a vývoj (R&D) zaměřené na zdokonalování a vývoj hlavního produktu společnosti – Thermomanagement-Modul (TMM),

a to také pro oblast elektromobility. Do konce roku 2024 by v něm mělo najít práci do 30 nových zaměstnanců.

Nové projekty v oblasti elektromobility

Nové centrum pro výzkum a vývoj ve Svitavách, které se buduje v souvislosti s rozvojem elektromobility, se tak bude zaměřovat nejen na výrobu, ale také na vývoj nové generace TMM pro potřeby elektromobilů. Celý proces výzkumu, vývoje a výroby modulu by tak již mohl být kompletně zastřešen v rámci svitavského R&D centra. Koncern se tak bude moci spolehnout na českou technologickou kompetenci v oblasti výroby tohoto produktu. „Svitavský závod působí jako vedoucí závod skupiny Schaeffler pro výrobu termoregulačního modulu. Vybudováním nového R&D centra se nám kromě rozšíření kompetencí a rozvoje našeho hlavního produktu podaří získat nové projekty i pro oblast elektromobility a zabezpečit tak rozvoj a udržitelnost pro náš podnik,” říká Gabriel Michalec, ředitel společnosti Schaeffler Production CZ.

Progresivní karierní růst a rozšíření spolupráce s univerzitami

S budováním nového centra pro výzkum a vývoj je spojena i potřeba obsazení nově vznikajících pracovních míst. Pro projekty související s elektromobilitou plánuje Schaeffler ve Svitavách obsadit zejména inženýrské pracovní pozice. Prioritou proto i nadále zůstává intenzivní spolupráce s univerzitami.

„Na personálním oddělení se v rámci nově vznikajícího R&D centra zabýváme potřebou obsazení inženýrských pozic. Aktuálně v závodě ve Svitavách zaměstnáváme více než 550 zaměstnanců. Do konce roku 2024 plánujeme pro oblast elektromobility vytvořit přibližně 30 nových pracovních míst, přičemž momentálně hledáme mimo jiné vysokoškolsky vzdělané kandidáty na pozice senior konstruktérů a vývojových inženýrů. Jedním z benefitů uvedených pracovních pozic je také možnost neustálého rozšiřování kvalifikace prostřednictvím odborných školení a spolupráce v mezinárodních týmech a taktéž progresivní kariérní růst,“ říká Pavla Jelínková, HR manažerka Schaeffler Production CZ. „Uvědomujeme si také potřebu neustálého rozvíjení propojení praxe univerzitním prostředím. Aktuálně probíhají diskuse se zástupci vedení spolupracujících univerzit o dalších společných aktivitách v rámci posílení stávající spolupráce. Jedním z plánovaných projektů je také možnost realizace odborných přednášek na půdě univerzit.“

Schaeffler působí se svými dvěma výrobními závody v České republice téměř 22 let. Ve Svitavách a v Lanškrouně zaměstnává v současnosti přibližně 1 200 zaměstnanců. Závod v Lanškrouně se zabývá výrobou kombinovaných nástrojů, vstřikovacích forem a náhradních dílů pro další výrobu ložisek v závodech skupiny Schaeffler. Závod ve Svitavách odstartoval sériovou výrobu v roce 2017, přičemž momentálně působí jako vedoucí závod skupiny Schaeffler pro výrobu termoregulačního modulu. Modul zabezpečuje tepelné řízení v automobilech a přispívá také ke snižování spotřeby paliv a tvorby emisí. Vyrábí se v několika generacích a typech pro různé zákazníky z řad světových automobilek a ze Svitav a Lanškrouna míří do Asie, Evropy nebo Ameriky.

06.07.2021

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...