1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Společnost Milacron postaví v Poličce nový výrobní závod

Milacron plastic machineryPolička - Společnost Milacron Czech Republic postaví v Poličce nový závod na výrobu strojů na vyfukování plastových obalů.

Město pro firmu vykoupí od soukromých vlastníků asi čtyři hektary pozemků v sousedství průmyslové zóny Na Vyšehradě, vybuduje také přípojku elektrické energie a část komunikace a změní územní plán. Následně připravené území prodá bez zisku investorovi, řekl ČTK starosta Jaroslav Martinů (ODS).

"Pro Poličku je to obrovská šance, hlavně v počtu zaměstnanců. Je to věc, která za poslední léta nemá ve městě významem srovnání. Firma má moderní výrobu, náročné kvalifikované strojírenství," uvedl Martinů.

Radnice už podepsala smlouvu na prodej pozemků. Podle usnesení zastupitelstva kupní cena nepřekročí náklady vynaložené na výkupy pozemků, starosta je odhaduje asi na osm milionů korun. Město uhradí všechny náklady související s výkupy pozemků a také daň z převodu nemovitosti.

Firma v Poliče sídlí už 20 let v pronajaté části areálu Poličských strojíren v Bořinách. Podle jejího vedení objem výroby v posledních letech narůstal, takže jí přestávají postačovat současné prostory a rozhodla se pro výstavbu nové výrobní haly a kanceláří. Začátek stavebních prací je plánován na léto tohoto roku, do nových prostor by se výroba měla stěhovat na začátku roku 2015.

Společnost Milacron Czech Republic je součástí Divize technologií na výrobu plastů skupiny Milacron se sídlem v USA, mezinárodního výrobce stojů na zpracování plastů, technologií a poskytovatele služeb s více než 4100 zaměstnanci. Podle poslední zveřejněné výroční zprávy měla česká firma v roce 2012 čistý zisk téměř 7,4 milionu korun a zaměstnávala 45 lidí.

22.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...