1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ZVVZ Group loni utržila 1,96 mld Kč, meziročně o 200 mil. víc

TurbinaMilevsko - Strojírenská společnost ZVVZ Group Milevsko ukončila loňský rok s konsolidovanými tržbami 1,96 miliardy korun, meziročně je zvýšila o zhruba 200 milionů. Zisk před zdanění přesáhl 80 milionů korun, zhruba stejně jako loni.

Skupina firem zaměřených hlavně na výrobu a projektování strojírenských zařízení k odvětrání, odprášení a odsíření průmyslových provozů, tak vykázala růst už druhým rokem po sobě. ČTK to řekl mluvčí společnosti Zdeněk Zuntych.

Mezi lety 2011 a 2012 tržby meziročně zvýšila o 195 milionů korun. Tento trend by měl pokračovat i letos, kdy podnikatelský plán počítá s tržbami na úrovni 2,17 miliardy korun. "Osvědčuje se nám model zavedený před čtyřmi lety. Tím je podnikatelská a obchodní samostatnost jednotlivých společností," komentoval výsledky generální ředitel ZVVZ Group Miloslav Mácha.

Největší firma holdingu, obchodní a projekční akciová společnost ZVVZ - Enven Engineering, jejíž loňské tržby loni dosáhly 1,349 miliardy Kč, se nyní prosazuje i jako generální dodavatel investičních celků. V této nové roli působí třeba při odsíření kotlů v ArcelorMitttal Energy nebo při rekonstrukci odsávání dvou odléváren vysokých pecí v Třineckých železárnách. A také v Rusku nebo na Ukrajině.

Ve výrobní akciové společnosti ZVVZ Machinery, která měla loni tržby 876 milionů Kč, stále dominuje vývoj a výroba ventilátorů, ale vzrostl i význam obnoveného vývoje a výroby velkoobjemových přepravníků sypkých a tekutých hmot a dalších zakázek, jako jsou speciální ISO kontejnery, tlakové nádoby nebo filtrační stanice pro ropné plošiny. "Naši produkci teď dodáváme třeba do řady českých elektráren. Vedle ventilátorů to jsou i vzduchové klapky nebo kompenzátory. Silnou skupinou jsou i ventilátory do silničních tunelů nebo metra a také potrubí a klapky do průmyslových provozů," přiblížila rozsah zakázek Radka Čapková, obchodní ředitelka ZVVZ Machinery.

Právě ZVVZ Machinery letos v únoru uvedlo do provozu nové univerzální obráběcí centrum za více než 40 milionů korun, které garantuje požadovanou přesnost obrábění oběžných kol a skříní ventilátorů nebo tlakových uzávěrů pro jaderné elektrárny. Zároveň investice přispěla ke snížení nákladů, protože se zkrátily výrobní časy a tím i pracnost.

Milevskou holdingovou společnost ZVVZ Group tvoří šest firem, v nichž pracuje 880 lidí. Vedle ZVVZ - Enven Engineering a ZVVZ Machinery, jde o ZVVZ a.s., ZVVZ Nemovitosti, ZVVZ Energo a ZVVZ Invest.

28.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...