1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zoeller Systems, s.r.o.

Zoeller systems 17Specialista na vyklápěče pro svozová vozidla pokrývá 85 % českého trhu

Vyklápěče pro svozová vozidla vyrábí společnost Zoeller Systems, s.r.o., téměř čtvrtstoletí. Ve svém sídle v Říčanech – Kuří začínala doslova od píky, aby se vypracovala v silnou firmu s mezinárodním zázemím, která pokrývá většinu českého trhu a své výrobky vyváží do celého světa.

Týdně se ve výrobních halách společnosti Zoeller Systems postaví až 40 vyklápěčů, které si objednávají především firmy působící v oblasti technických služeb.

Letos slaví společnost Zoeller Systems už 25 let na trhu. Založena byla v roce 1992 a dnes je jednou z deseti výrobních a prodejních organizací německé firmy ZOELLER Kipper GmbH s pobočkami v Evropě, Africe a Americe. Společnost, která se věnuje – stejně jako mateřská firma – výrobě mechanismů pro zvedání a vyklápění nádob na komunální i průmyslový odpad, začínala na začátku 90. let minulého století s deseti lidmi v jedné hale. „Od svého založení firma kontinuálně roste. Dnes máme už čtyři výrobní haly a pracuje u nás na 350 pracovníků. Podařilo se nám získat 85-% podíl na českém trhu v oblasti vyklápěčů, což považujeme za velký úspěch,“ říká Daniel Bendl, obchodní zástupce společnosti Zoeller Systems, s.r.o.

V roce 1997 začala v říčanském závodě výroba nástaveb a kompletní montáž vozidel pro svoz odpadů. Nástavby jsou vyráběny o objemech od 8 kubíků v takzvaném provedení Mini až po 25,5 kubíků v provedení Medium XXL. Tyto nástavby je možné montovat na podvozky různých výrobců a jsou přizpůsobeny i na namontování na běžné podvozky určené pro svoz komunální techniky. Všechny produkty plní aktuální bezpečnostní předpisy platné v České republice a Evropě.

Výroba vyklápěčů pro svozová vozidla

Společnost Zoeller Systems se zabývá výhradně svozovou technikou. „V závodě v České republice vyrábíme především vyklápěče. Další závody, které spadají do skupiny, máme rozeseté po celé Evropě. Pro kooperaci s naší firmou je důležitý hlavně výrobní závod v Polsku, kde se vyrábí nadstavby pro svozová vozidla. My si je zde objednáváme, osazujeme je vyklápěči a tak kompletujeme celé svozové vozidlo,“ popisuje výrobní program Daniel Bendl. Co se týká postupů a technologií, ve výrobním procesu hrají důležitou úlohu především obráběcí CNC stroje.

Vedle výroby zajišťuje společnost také kompletní servisní služby pro výrobky Zoeller. „Na naše produkty nabízíme odborné školení obsluhy a údržby, záruční i pozáruční servisní prohlídky, záruční i pozáruční opravy, generální opravy a prodej originálních náhradních dílů. Servisní zásahy jsou podle náročnosti prováděny buď formou výjezdu k zákazníkovi, nebo v prostorách naší firmy,“ vysvětluje Daniel Bendl. Na dobu opravy je přitom možné domluvit zapůjčení náhradního vyklápěče, případně i celého vozidla pro svoz komunálního odpadu. Servisní střediska a příslušné partnerské společnosti poskytují kompletní a kvalifikovaný servis pro vyklápěče i sběrné vozy, a to bez dlouhého čekání a s ohledem na velké pokrytí i bez dalekého dojíždění. „Máme také garantovaný 24-hodinový servis, a to včetně dodání náhradní dílů,“ dodává Daniel Bendl.

Odběratelé společnosti Zoeller Systems se rekrutují především z poskytovatelů technických služeb. Jsou to jednotlivá města nebo nadnárodní společnosti zabývající se svozem odpadu, jako je třeba firma AVE, ASA nebo Pražské služby. „Výrobky od nás odebírají i konkurenční firmy, které vyrábějí svoje svozová vozidla. Někdy se totiž stává, že jejich zákazníci preferují naše vyklápěče. Nástavbu si objednají u jiné firmy a ta u nás poptá náš vyklápěč,“ uvádí Daniel Bendl.

Vyklápěče z Česka do celého světa

Obchodní strategii postavila společnost Zoeller Systems na kvalitě produktu. „Naše vyklápěče, a nerad bych, aby to znělo příliš pochvalně, patří k nejlepším na trhu, což potvrzuje velký zájem o naše výrobky. Vše si vyrábíme u nás v České republice a máme tak k dispozici velkou škálu náhradních dílů skladem, nemusíme je dovážet ze zahraničí, což zvyšuje rychlost dodávek,“ dodává Daniel Bendl. Týdně se ve výrobních halách společnosti postaví asi 30 až 40 vyklápěčů. Na českém trhu se prodá kolem 120 vyklápěčů ročně, přičemž říčanská firma pokrývá už zmiňovaných 85 % českého trhu, tedy ročně dodá zhruba 100 vyklápěčů. Co se týká nástaveb, získala společnost asi třetinu trhu v České republice.

Své výrobky vyváží česká firma do celého světa, prim ale hrají především evropské země, jako je třeba Německo, Itálie, Francie, Španělsko, Polsko nebo Rakousko. „Poptávka po našich produktech je velká, podařilo se nám z velké části obsáhnout český trh. Jsme součástí velké mezinárodní korporace, ve které se spojilo několik firem dohromady, a tak jsme získali i velkou část trhu v Evropě,“ konstatuje obchodní zástupce společnosti. S ohledem na to, že Zoeller Systems dnes pokrývá rozsáhlou část trhu, není prostor na další rozšiřování obchodních příležitostí příliš velký. „Konkurence je v naší zemi relativně vysoká, takže postavení firmy považujeme za opravdový úspěch. Samozřejmě, že bychom byli rádi za 100-% pokrytí trhu, ale to je prakticky nemožné,“ vysvětluje Daniel Bendl.

S úspěchem roste obrat

S rozvojem firmy rostly i její hospodářské výsledky. „Když jsme před 25 lety začínali, byli jsme malou společností. Oproti ukazatelům v této době se nám podařilo dosáhnout nárůstu obratu desetinásobně. Nyní se náš roční obrat pohybuje kolem 650 milionů korun,“ říká Daniel Bendl. Společnost investuje především do nových technologií a do svého rozšiřování – například do výstavby nových hal, nových obráběcích strojů nebo automatizované výroby. Nezapomíná ani na své zaměstnance. Z 350 lidí, kteří ve firmě pracují, tvoří většinu pracovníci ve výrobě, jako jsou svářeči, obráběči nebo montéři. „K benefitům, které u nás lidé najdou, patří třeba týden dovolené navíc nebo třinácté platy. Zavedli jsme také tzv. sick days,“ uzavírá obchodní zástupce společnosti Zoeller Systems, s.r.o., Daniel Bendl.

Průmysl Dnes

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...