1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Huisman ve Sviadnově vyrobil svůj dosud největší jeřáb, měří 225 metrů

Huisman TensionerSviadnov - Společnost Huisman Czech Republic ze Sviadnova na Frýdecko-Místecku navrhla a vyrobila svůj dosud největší plně zkompletovaný jeřáb. Měří 225 metrů a bude se využívat v Dánsku k instalaci generátorů velkých větrných turbín.

Firma to sdělila ČTK v tiskové zprávě. Uvedla, že cenu zakázky nemůže sdělit.

Huisman zařízení navrhl speciálně pro společnost BMS Heavy Cranes, globálního dodavatele jeřábů a těžkých zdvihacích zařízení. "Všechny součásti jeřábu, od návrhu až po výrobu, jsme dokončili ve Sviadnově, pouze několik komponentů jeřábu bylo dodáno odjinud. Poté byl jeřáb převezen, smontován a uveden do provozu v Dánsku," uvedl ředitel podniku Karel Pavlíček.

Jeřáb se skládá více než ze 150 hlavních svařenců a různých menších součástí. "Ve sviadnovském závodě jsme úspěšně implementovali a důkladně otestovali komplexní řídicí systém jeřábu. Testování probíhalo na specializované dráze, která přesně kopírovala reálné pohyby jeřábu," uvedl Pavlíček.

Projektový manažer Tomáš Zamarski uvedl, že firma při výrobě využila roboty, které svařovaly díly delší než 15 metrů. "Svařovací roboty provedly pozoruhodných 60 procent svařovacích úkonů, což je poměr, který výrazně převyšuje to, co je běžné v tradiční výrobě," uvedl Zamarski.

Společnost Huisman navrhuje a vyrábí technologicky náročné strojírenské výrobky s vysokou přidanou hodnotou pro energetický, námořní, těžební, železniční a zábavní průmysl. Mezi produkty firmy patří námořní a pozemní jeřáby, mobilní vrtné soupravy či řešení pro pokládání potrubí v moři. Většina výrobků je určena na export. Centrála nadnárodní skupiny Huisman je v Nizozemsku.

15.04.2024 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...