1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda Electric dodá do Bratislavy 40 trolejbusů za 500 mil. Kč

Skoda PlzenPlzeň - Škoda Electric dodá do Bratislavy dalších 40 trolejbusů za více než půl miliardy korun. Nová zakázka navazuje na loňský kontrakt na dodávku 80 vozidel.

Celkem bude flotila nových škodováckých trolejbusů pro slovenské hlavní město čítat 120 vozů za 1,6 miliardy korun, řekl dnes ČTK obchodní manažer Petr Kasenčák.

"Těším se z toho, že jsme mohli uplatnit opci na dalších 40 vozidel, čímž dosáhneme, že dojde ke kompletní obnově vozového parku trolejbusů v našem hlavním městě," uvedl šéf představenstva a generální ředitel Dopravního podniku Bratislava Lubomír Belfi. Podle něj se to podařilo díky aktivní pomoci a účasti slovenského ministerstva dopravy, výstavby a regionálního rozvoje. "Pokud chceme motivovat lidi, aby začali více využívat hromadnou dopravu, musíme jim nabídnout kvalitní služby. Jsem přesvědčen, že 120 nových trolejbusů tento komfort lidem přinese," uvedl ministr Ján Počiatek. Nový projekt významně podpořil evropský operační program Doprava.

Bratislavský dopravní podnik získá v příštím roce 20 velkokapacitních vozů Škoda 31 Tr a 20 krátkých vozů Škoda 30 Tr. "Dodávky z předchozí zakázky na 80 trolejbusů už běží. V Bratislavě byly v dubnu slavnostně předány první dva nové trolejbusy. Všech 80 vozů dodáme do dubna 2015," řekl Kasenčák. Škoda Electric vyrábí pro Bratislavu část trolejbusů s pomocným diesel-agregátem pro jízdu i na místech mimo trakční vedení. Na Slovensku je Škodovka úspěšná také v Prešově, Banské Bystrici a Žilině. V ČR jezdí trolejbusy Škoda ve 13 městech.

23.05.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...