1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Továrně M.L.S.Holice v účetním roce 2013 klesly tržby i zisk

machinery 2Olomouc - Společnosti M.L.S. Holice, která v Olomouci vyrábí a opravuje alternátory,

v účetním roce 2013 do loňského srpna kvůli slabší poptávce na zahraničních trzích klesly tržby meziročně téměř o pětinu z 3,915 miliardy korun v roce předchozím na 3,187 miliardy korun. ČTK informaci získala z výroční zprávy společnosti M.L.S. Holice, jejíž účetní rok začíná vždy v září a končí následující rok v srpnu.

Firma M.L.S. Holice v účetním roce 2013 snížila i čistý zisk. Zatímco v roce předchozím vykázala profit 38 milionů korun, tak v roce 2013 její zisk klesl na necelých 29 milionů korun.

Zhruba 90 produkce společnost M.L.S. Holice exportuje do několika evropských zemí. "Již od začátku účetního roku 2013 docházelo k poklesu zakázek a objemu výroby, a to v rozsahu přibližně o 25 procent," uvedl ve výroční zprávě jednatel M.L.S. Holice Antoine André Laurent Vitoux.

Firma navíc postupně ukončila výrobu nejmenšího typu alternátoru, protože jeho produkce byla v rámci koncernu Leroy Somer přesunuta do továrny v Asii. "Nepříznivě se na poklesu zakázek projevila i slabá dynamika vývoje v Evropě," stojí ve výroční zprávě.

Kvůli poklesu výroby musela firma M.L.S. Holice v účetním roce 2013 snížit počet svých zaměstnanců o pětinu. Zatímco v roce 2012 zaměstnávala v průměru 1146 lidí, loni jich bylo 891.

Společnost M.L.S. Holice vlastní francouzská firma Leroy Somer S.A., která koupila v 90. letech v olomoucké městské části Holice bývalou továrnu MEZ Mohelnice. Firma poté v Holici vybudovala v roce 2001 nový závod v průmyslové zóně Keplerova.

23.05.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...