1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Z nové haly TRIMILLU vyráží prototyp novéhostroje na veletrh do Německa

Trimill logoVe středu 5. září vypravila společnost TRIMILL ze své nově otevřené vsetínské haly speciální zásilku.

Směřuje na mezinárodní strojírenský veletrh AMB, který se uskuteční polovině září v německém Stuttgartu a patří k nejvýznamnějším strojírenským veletrhům světa. Valašská strojírenská firma tak poprvé v zahraničí předvede prototyp stroje TRIMILL VC1810, který plánuje od roku 2019 vyrábět sériově.

Kvůli složitým výrobním procesům, které jsou dané charakterem produktů TRIMILLU, se strojírenská společnost potýká dlouhými několikaměsíčními výrobními lhůtami. Od uvedení nového produktu, který bude vyráběný poprvé sériově, si tak společnost TRIMILL slibuje právě zkrácení dodacích lhůt a urychlení obchodních případů. „Složité výrobní procesy a nedostatek skladovacích prostor nás dosud limitoval, ale s otevřením nové haly ve Vsetíně teď můžeme u tohoto typu stroje zahájit sériovou výrobu,“ uvádí ředitelka marketingu Andrea Krystková.

Stroj, který se představí právě na veletrhu ve Stuttgartu, již má i svého nového majitele. Poté co bude k vidění také na veletrhu v portugalském Portu. Zůstane zde u dealera STARMILL, který na portugalském trhu prodal už 20 strojů vyrobených v TRIMILLU. Zahájení sériové výroby plánuje TRIMILL začátkem roku 2019 a roční produkce by měla být přibližně 10 kusů. Hodnota jednoho stroje se dle technické specifikace se pohybuje kolem 9 milionů Kč

Své uplatnění najde stroj VC1810 u firem z oblasti automotive, které na něm budou obrábět zápustky pro výrobu převodovek a spojek (Scania), brzd (Mercedes) nebo hydraulických motorů a částí řízení. „Výhodou tohoto kompaktního stroje je zejména jeho velká pracovní plocha ve srovnání s malými nároky na zastavěnou plochu, na kterou musí být umístěn. Navíc splňuje maximální požadavky na opakovanou přesnost, v tomto případě 0,006 mm,“ vysvětluje Andrea Krystková.

Jako úplnou novinku jej ve Vsetíně uvedli v červnu během slavnostního otevření nové výrobní haly. V České republice se o stroji TRIMILL VC1810 budou mít možnost zájemci dozvědět více na 60. Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, který se koná v termínu od 1. do 5. října 2018.

14.09.2018

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...