1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Frézováním začala v Jablonci rekonstrukce mostu nad železniční tratí na I/65

dialnicny mostJablonec nad Nisou - Frézováním začala v Jablonci nad Nisou rekonstrukce mostu nad železniční tratí v Nové Pražské, která je součástí hlavní silnice I/65.

Ve směru od Rychnova u Jablonce je silnice uzavřená a auta i autobusy městské dopravy musí místo objíždět, v opačném směru je úsek průjezdný. Stavbu, která bez DPH přijde na 17,65 milionu korun, zajišťuje Eurovia CS. Stavební práce by měla firma ukončit do konce srpna, sdělila ČTK Dana Zikešová, severočeská mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), které je investorem.

Uzavřený je pravý jízdní pás směrem do města, objízdná trasa pro auta do 3,5 tuny a autobusy veřejné dopravy vede ulicí V Aleji, nákladní doprava nad 3,5 tuny musí místo objíždět ulicemi Na Hutích, Liliovou a Jarní. Objízdná trasa směrem na Tanvald a Harrachov vede pro nákladní dopravu ulicí Letní a dál směrem na Novou Ves nad Nisou.

"Během stavebních prací dojde ke dvěma výlukám na trati s náhradní autobusovou dopravou Jablonec nad Nisou – Smržovka, a to od 1. do 11. května z důvodu demolice konstrukce mostu a od 5. do 9. června, kdy bude probíhat osazení nosníků," doplnila Zikešová. Stavba je koordinována s městem Jablonec nad Nisou, které výluky na železnici využije k opravě dvou mostů nad železniční tratí - mostu v ulici Pod Kynastem a lávky v Horské ulici zhruba za deset milionů korun.

Rekonstrukce mostu Pod Kynastem v Jabloneckých Pasekách počítá s výměnou nosné konstrukce a přestavbou spodní stavby, nová nosná konstrukce bude z obloukových železobetonových prefabrikátů s monolitickými čelními zdmi. Podle primátorova náměstka Jakuba Chuchlíka (Piráti) bude stavba poměrně náročná, a není ji tak možné dělat za provozu na rušné železniční trati do Jizerských hor a Krkonoš. Lávku v Horské ulici museli už před rokem kvůli havarijnímu stavu uzavřít, hrozilo, že se zřítí do kolejiště. Teď ji nahradí nová konstrukce.

Uzavírka Nové Pražské přinesla také změny v městské dopravě, zrušená je zastávka U Gymnázia ve směru do centra, nahradila ji zastávka v Pražské. "Dostal jsem ujištění, že veškeré prvky mostní konstrukce jsou vyrobené a že jsou připravené, takže by nemělo nic ohrozit ten termín dokončení, který je ve smlouvě," dodal jablonecký primátor Miloš Vele (ODS).

19.04.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...