1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nový cargo terminál na letišti v Praze pro letecké cargo

DSV logistic parkFirma ENES Cargo Prague s.r.o. otevřela v září loňského roku na Pražském letišti svůj cargo terminál, ležící v zóně cargo. V prostorách, kde dříve působila společnost Gastro–Hroch.

Nejedná se tedy o novou budovu, nicméně tímto krokem se rozšířil počet dosavadních dvou poskytovatelů cargo ground handlingových služeb, firem Menzies a Skyport.

Terminál disponuje kapacitou odbavení až 35 000 tun nákladu ročně, je vybaven kamerovým systémem a moderními technologiemi pro bezpečnostní kontrolu zboží, včetně 410 m2 chladicích boxů a 240 m2 prostor pro uložení cenných zásilek, radioaktivního a nebezpečného zboží, či živých zvířat.

Došlo tak k navýšení prostor pro poskytování cargo služeb a zvýšení konkurence. První leteckou společností, jež začala tento terminál na sklonku loňského roku využívat, je Virgin Atlantic Cargo, která nemá přímé letecké spojení do Prahy. Pro své zásilky využívá pozemní tzv. náhradní letecké přepravy na letiště Heathrow v Londýně.

Počínaje 17. lednem 2019 přechází k Enesu významný hráč v oblasti leteckého carga, letecká společnost Turkish Airlines, která kromě denních pasažérských linek z Prahy do Istanbulu, provozuje 2x týdně také nákladové cargo linky do Istanbulu. Obě letecké společnosti si od nového poskytovatele slibují především vyšší úroveň služeb.
 
Otevření nového cargo terminálu je jistě přínosem pro všechny zákazníky leteckého carga.

02.04.2019

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...