1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda Electric začala s dodávkami trolejbusů do Bratislavy

Skoda PlzenBratislava - Plzeňská společnost Škoda Electric začala s dodávkami nových trolejbusů do Bratislavy. První dvě vozidla z kontraktu za více než miliardu korun městský dopravce DPB převzal koncem minulého týdne.

Začátkem května plánuje zařadit do provozu 15 trolejbusů od české firmy, sdělila dnes ČTK mluvčí dopravce Adriana Volfová.

Škoda Electric loni uspěla v tendru DPB, který si objednal 80 nízkopodlažních trolejbusů vybavených klimatizací. Český výrobce uspěl díky nižší ceně, když nabídl dodání vozidel za 41,6 milionu eur bez daně z přidané hodnoty. Většinu kupní ceny dopravce pokryje z příspěvků z evropských fondů a slovenského státního rozpočtu.

Bratislava dostane 50 velkokapacitních kloubových vozů Škoda 31 Tr a 30 trolejbusů Škoda 30 Tr, z nichž polovina bude vybavena dieselagregátem. Součástí kontraktu je i opce na dodávku dalších 40 vozidel. Nové trolejbusy přispěji k modernizaci vozového parku DPB, protože stávající zastaralá vozidla již plnohodnotně nedokážou zajistit přepravu cestujících.

Bratislavskému dopravci se tendr na nákup trolejbusů podařilo dokončit až napodruhé. Původní soutěž musel zrušit kvůli tomu, že její podmínky diskriminovaly konkurenci. Odborníci upozorňovali, že při hodnocení by byl výrazně zvýhodněn uchazeč nabízející vozidlo s údajně neobvyklým počtem až pěti dveří. Tuto podmínku splnila právě Škoda Electric, která se do původní soutěže přihlásila jako jediný zájemce. Dopravní podnik pak podmínky opakovaného výběrového řízení upravil. V novém tendru plzeňská firma soupeřila s polskou společností Solaris Bus & Coach.

14.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...