1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda Transportation dodá motory pro 25 trolejbusů v Mexiku

Skoda PlzenPlzeň - Plzeňská Škoda Transportation se za sto milionů korun bude podílet na výrobě 25 trolejbusů pro druhé největší mexické město Guadalajara. Firma vyhlíží zakázky také v Brazílii a Chile. Napsaly to Lidové noviny (LN).

Trolejbusy pro zhruba pětimilionové město podle zjištění serveru Lidovky.cz plzeňská firma vyrobí společně s mexickým výrobcem autobusů Dina. Jeho vozy Škoda Transportation osadí elektrickou výbavou, mimo jiné motorem.

Kontrakt byl podepsán počátkem letošního února. První cestující v Guadalajaře by se novými trolejbusy, které nahradí až 30 let staré autobusy, mohli svézt ještě letos.

Na mexický trh se Škoda Transportation snažila proniknout už před 15 lety. Tehdy právě v Guadalajaře testovala svůj trolejbus 14 Tr, píšou LN.

Škodu Transportation vlastní devět fyzických osob. Hlavními produkty jsou vedle trolejbusů nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, metro, příměstské vlakové jednotky, trakční motory a kompletní pohony pro dopravní systémy. Do skupiny patří plzeňské firmy Škoda Transportation, Škoda Electric a Movo, ostravská Škoda Vagonka, Pars Nova Šumperk a pražský výrobce výkonové elektroniky Poll. V Maďarsku je to podnik Ganz-Škoda, v Novosibirsku výrobce motorů Sibelektroprivod a v Německu Škoda Transportation Deutschland.

Skupina firem kolem Škody Transportation zaměstnává zhruba 5000 lidí. Předloni jí klesl čistý zisk meziročně o téměř 42 procent na 1,75 miliardy korun, tržby se snížily o téměř pět procent na 14,6 miliardy Kč.

26.02.2015  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...