1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Výrobce světlometů Varroc investuje na severu Moravy 1,3 mld. Kč

Car lightPraha - Novojičínský výrobce světlometů Varroc Lighting Systems plánuje do roku 2016 ve svých tuzemských závodech investovat 1,28 miliardy Kč. Na Karvinsku a Novojičínsku tak vznikne 50 nových pracovních míst.

V tiskové zprávě o tom informovala agentura CzechInvest.

"Díky rozšíření výroby zde najdou zaměstnání zejména technicky vzdělaní lidé, kteří budou pracovat i ve výzkumu a vývoji. V Moravskoslezském kraji, který je dlouhodobě postižen vysokou nezaměstnaností, se tak nabízí příležitost i pro kvalifikované pracovníky," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Společnost bude najímat elektroinženýry, IT inženýry, konstruktéry nebo optiky.

Rozšíření se v následujících letech dočkají závody v Šenově u Nového Jičína a v Rychvaldu u Karviné. V plánu je nákup nových hi-tech technologií a modernizace jak výrobního parku, tak i výzkumu a vývoje. "Hlavním důvodem naší žádosti o investiční pobídky bylo zajištění finančních zdrojů pro realizaci nových investic, které by podpořily trvalý růst společnosti v České republice, a tím i samotného Moravskoslezského kraje," uvedl finanční ředitel Varroc Lighting Systems Aleš Vrobel.

O investiční pobídky firma zažádala v září 2013. Přiznány jí byly začátkem letošního ledna. "Uplynulý rok byl přitom na počet žádostí o investiční pobídky nejbohatší za posledních několik let. Zažádalo o ně 98 firem," dodal Ondřej Votruba, pověřený řízením agentury CzechInvest.

Varroc Lighting Systems patří do indické skupiny Varroc Group, která své pobočky provozuje v Asii, Evropě a Severní Americe. Světlomety a zadní skupinové svítilny dodává například značkám Bentley, Ford nebo Škoda. V ČR firma zaměstnává přes 2300 lidí.

24.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...