1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ČEZ bude dva roky dodávat plyn pro 1000 míst České pošty

CEZ logoPraha - Energetická společnost ČEZ od ledna dodává plyn do zhruba 1000 odběrných míst České pošty. V soutěži o dodávky plynu od ledna 2014 do konce roku 2015 zvítězila společnost ČEZ Prodej, sdělil ČTK mluvčí ČEZ Jan Pavlů.

Cena transakce je 180,9 milionu korun, doplnil mluvčí pošty Ivo Mravinac.

Celkový objem dodaného plynu za období se podle mluvčího ČEZ odhaduje na 180.318 MWh.

Česká pošta má více než 3000 poboček. Na vlastních odběrných místech bude plyn pro poštu dodávat pouze ČEZ. V dalších místech je Česká pošta v nájmu. Ne všechny pobočky pošty plyn využívají, dodal Mravinac.

"Podobně jako v případě České pošty společnost ČEZ Prodej uspěla i u dalších velkoodběratelů. Díky výhodným nákupům energií, poklesu cen na trzích a kvalitě dodávek s odpovídajícím servisem se nám v poslední době daří navazovat obchodní vztahy s rostoucím počtem velkoodběratelů," uvedl ředitel podpory Business ČEZ Prodej Martin Ludvík. ČEZ Prodej bude dodávat plyn i společnosti Tesco Stores ČR.

ČEZ je největší tuzemská energetická firma. Předloni hospodařila s čistým ziskem 40,2 miliardy korun, v roce 2013 očekává pokles na 37,5 miliardy korun. Většinovým vlastníkem je stát, který vlastní zhruba 70 procent akcií firmy.

13.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...