1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

ČEZ je prvním emitentem krátkodobých dluhopisů na pražské burze

CEZ logoPraha - Elektrárenská společnost ČEZ je prvním emitentem krátkodobých dluhopisů (tzv. commercial paper) registrovaných na pražské burze a vypořádávaných v Centrálním depozitáři cenných papírů Praha.

 

Očekávané datum emise v objemu deseti milionů eur (270 milionů Kč) je 3. prosince 2013 a splatnost je stanovena na leden 2014. Burza cenných papírů Praha o tom informovala ČTK.

"Emise krátkodobých dluhopisů je zajímavou možností financování kredibilních společností a je dobrou alternativou ke směnečným programům. Jsem velmi rád, že tuto možnost korporátním klientům můžeme nabídnout," uvedl generální ředitel pražské burzy Petr Koblic.

Krátkodobé dluhopisy mají dobu splatnosti do jednoho roku. Obecně se mezi ně počítají například státní pokladniční poukázky, komerční papíry emitované podniky či depozitní certifikáty používané bankami.

BCPP je z 92,74 procenta dceřinou společností skupiny CEE Stock Exchange Group (CEESEG), jejímiž členy jsou i burzy v Budapešti, Lublani a Vídni. CEESEG je největší burzovní skupinou ve střední a východní Evropě.

27.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...