1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Dodavatel energií Armex Energy zvýšil tržby na 1,5 miliardy Kč

Armex-Energy logoDěčín - Děčínský alternativní dodavatel plynu a elektřiny loni zdvojnásobil počet zákazníků na 27.000. Tržby společnosti za prodej elektřiny a zemního plynu vzrostly ze 650 milionů korun na 1,5 miliardy korun. ČTK o tom informoval mluvčí firmy Martin Jonáš.

Firma působí na energetickém trhu od roku 2006 a je součástí skupiny ARMEX, jejíž celkový obrat přesahuje deset miliard korun. "Za významný růst v loňském roce jednoznačně vděčíme našemu přístupu k zákazníkům. Neúčtujeme žádné skryté poplatky a nevyužíváme podomní prodejce. Rozhodli jsme se jít cestou postupného budování vlastních nebo partnerských kamenných poboček," uvedl ředitel děčínské firmy Jan Nesměrák.

Získávání nových zákazníků je podle Nesměráka stále těžší. "Čím dál více lidí uzavírá smlouvy na delší období a jsou tak vázáni u stávajících dodavatelů," vysvětlil.

Společnost loni otevřela pět kamenných poboček, a to v Děčíně, Liberci, Litoměřicích, Náchodě a Teplicích. V jejich budování pokračuje firma i letos. Na konci dubna otevřela pobočky v Rumburku a Trutnově. Celkově by jich letos mělo být podle ředitele nejméně šest napříč celou republikou.

Z údajů Operátora trhu s elektřinou (OTE) vyplývá, že dodavatele elektřiny změnilo v letošním prvním čtvrtletí 158.930 odběratelů. To je meziročně o téměř 38.000 více. U zemního plynu byl trend opačný. Od ledna do března změnilo dodavatele 75.591 odběratelů, když ve stejném období loňského roku tak učinilo zhruba 100.000 klientů. Dodavatele energií v letošním prvním čtvrtletí zasáhly nízké ceny elektřiny i plynu, které výrazně klesly především kvůli teplému počasí.

06.06.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...