1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Energetická společnost Flaga loni téměř zdvojnásobila zisk

Flaga logoBrno - Energetická společnost Flaga z Hustopečí na Břeclavsku v hospodářském roce končícím v září 2013 téměř zdvojnásobila zisk na 40,7 milionu korun.

Firmě, která je největším dodavatelem paliva LPG v Česku, naopak klesly tržby o šest procent na 868 milionů korun. Vyplývá to z vyjádření společnosti pro ČTK.

"Loni se začaly pozitivně projevovat změny, které jsme zavedli v roce 2012 a které vedly ke snížení nákladů a zvýšení efektivity," uvedl jednatel Flagy Peter Polák. Podle něj firma rostoucí vstupní náklady kompenzovala také díky přístupu k jednomu z největších polských LPG terminálů, který holding Flaga získal akvizicí BP Gas v Polsku.

Flaga chce letos investovat do modernizace plnírny propan-butanových lahví v Hustopečích u Brna. "Hlavním úkolem pro následující období je stabilizovat provedené změny, pokračovat v optimalizaci nákladů a zvyšovat úroveň našich služeb spolu s hledáním dalších možností využití LPG," dodal Polák.

Flaga je největším dodavatelem zkapalněného plynu LPG v zemi. Na českém trhu působí od roku 1993, kdy vznikla jako dceřiná společnost rakouské FLAGA Gmbh.

12.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...