1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Německý energetický obr E.ON plánuje prodej italské divize

eon buildingDüsseldorf - Největší německá energetická společnost E.ON se rozhodla prodat svou italskou divizi. Informoval o tom na svých internetových stránkách německý list Handelsblatt s odvoláním na zdroje z podniku.

Plány na prodej divize jsou sice podle listu teprve v raném stádiu, firma prý ale již brzy začne hledat kupce. E.ON působí rovněž v České republice.

Mluvčí E.ON odmítl informace Handelsblattu potvrdit. Uvedl nicméně, že E.ON "ustavičně zkoumá strategické možnosti pro své portfolio, a to Itálii zahrnuje". Cena italské divize se podle listu odhaduje na více než dvě miliardy eur (zhruba 55 miliard Kč). Divize patří s kapacitou 6,1 gigawattů mezi pět největších výrobců elektřiny v Itálii a je přímým dodavatelem téměř milionu zákazníků. V poslední době se nicméně potýká se slabou poptávkou a vysokými daněmi.

V jižních Čechách a na jižní Moravě koncern E.ON zásobuje elektřinou 1,2 milionu zákazníků. Podíl E.ON na českém trhu činí asi 20 procent. V oblasti plynu firma v tuzemsku disponuje více než 4000 kilometrů dlouhou sítí. Zásobuje plynem více než 120.000 zákazníků v jižních Čechách a na jižní Moravě.

29.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...