1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Teplárna Otrokovice investuje od rozšíření sítě a oprav 27 mil.

teplaren1Otrokovice - Teplárna Otrokovice letos rozšíří svou síť v Napajedlech na Zlínsku, v sousedních Otrokovicích zrekonstruuje rozvody. Investice si vyžádá 27 milionů korun. Práce začaly, sdělila ČTK mluvčí teplárny Jana Burešová.

V Napajedlech společnost rozšíří síť teplovodu na Masarykově náměstí a v Komenského ulici. "Na centrální zdroj tepla budou napojeny dvě základní školy, řeznictví, restaurace a farní úřad," uvedl předseda představenstva Teplárny Otrokovice Petr Jeník. Práce tam skončí v září před zahájením topné sezony.

Teplárna také začala za téměř 18 milionů korun rekonstruovat rozvody v otrokovické průmyslové zóně Moravan. "Vybudují se zde nové rozvody v nových trasách, protože stávající již nevyhovují z hlediska stáří a ekonomie provozu. Díky rekonstrukci dojde ke snížení tepelných ztrát a bude možné připojit další firmy v této průmyslové zóně," podotkla mluvčí.

Teplárna investovala v posledních letech do rozvoje a modernizace tepelných sítí či ekologických opatření asi miliardu korun. Společnost zásobuje teplem asi 9000 domácností, průmyslové podniky, školy, obchodní centra a další instituce v Otrokovicích, Zlíně-Malenovicích a Napajedlech. Teplárna Otrokovice patří do skupiny Lama Energy Group, která působí jako producent a dodavatel zemního plynu, elektrické energie a jako virtuální mobilní operátor. Skupina se zabývá i těžbou plynu u Břeclavi a těžbou ropy v Kanadě.

13.05.2014  ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...