1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Zahájení topné sezony 2019/2020

Teplaren4Ochlazení a hlavně nízké ranní teploty jsou důvodem, proč Teplárny Brno začínají ve středu 18. září 2019 s dodávkami tepla. „Povinnost reagovat na pokles průměrných denních teplot pod 13 °C mají teplárny od 1. září.

Jelikož podle aktuální předpovědi teploty pod tuto hranici dostanou od 18. září, rozhodli jsme se zahájit dodávky tepla a poskytnout tím našim zákazníkům tepelný komfort. O tom, jaký bude další vývoj v dodávkách tepla, se budeme rozhodovat podle aktuálního vývoje počasí.“ uvedl generální ředitel Tepláren Brno Ing. Petr Fajmon, MBA.
Minulou topnou sezónu 2018/2019 zahájily Teplárny Brno 25. září a bez přerušení trvala 248 dnů, což bylo historicky jedno z nejdelších topných období končící až posledního května. Následující letní měsíce využily Teplárny Brno k nezbytným opravám technologie a samozřejmě k další rekonstrukci parovodní sítě na horkovodní. Z klimatického pohledu bylo léto 2019 velmi teplé, přičemž tím vůbec nejteplejším letním měsícem byl hned ten první, tedy červen. „Tohle je určitě zajímavost, která je ještě o to zajímavější, že takto horký červen 2019 následoval po velmi studeném květnu 2019. Rozdíl v průměrné teplotě těchto dvou měsíců činil více než 10 °C, což je velká abnormalita,“ upozornil finanční ředitel Tepláren Brno Ing. Přemysl Měchura.

Stejně jako v minulém roce i v tom následujícím plánují Teplárny Brno maximální využití zdrojů vyrábějící teplo v ekonomicky efektivním režimu kombinované výroby tepla a elektřiny spolu s maximálním využitím dodávek tepla ze společnosti SAKO Brno.

25.09.2019

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...