1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Finančním ředitelem EP Energy je od května Filip Bělák

EPH logoPraha - Finančním ředitelem společnosti EP Energy, která spadá pod Energetický a průmyslový holding (EPH), je od května Filip Bělák (35).

Jde o nově zřízenou pozici. V rámci EPH je Bělák zaměstnán od roku 2013, doposud zastával pozici manažera controllingu. Firma to uvedla na svých webových stránkách.

Před nástupem do EPH Bělák více než deset let pracoval ve společnosti KPMG Česká republika, a to v různých pozicích včetně dvouleté pracovní zkušenosti v KPMG US. Je členem Asociace certifikovaných účetních ve Velké Británii (ACCA) a drží licenci Certifikovaného účetního ve státě Colorado.

EP Energy je největším dodavatelem tepelné energie v Česku a současně druhým největším domácím výrobcem elektřiny. Vedle tuzemského trhu působí na Slovensku a v Německu. EPH zahrnuje přes 30 podniků, které působí v těžbě uhlí, výrobě elektřiny a tepla, distribuci tepla a obchodu s elektřinou a plynem.

Společnosti EP Energy loni klesl podle mezinárodních účetních standardů konsolidovaný hrubý provozní zisk o 11,3 procenta na 384 milionů eur (10,5 miliardy Kč). Tržby se zvýšily o 14,8 procenta na 1,87 miliardy eur (51,5 miliardy Kč).

10.05.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...