1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Valná hromada Pražské plynárenské Holding obměnila členy orgánů

gas fire2Praha - Valná hromada Pražské plynárenské Holding (PPH) obměnila členy dozorčí rady a představenstva. Ke konci března totiž ve funkcích skončili zástupci dosavadního akcionáře, německého koncernu E.ON.

Novinářům to řekl náměstek primátora Jiří Vávra (TOP 09).

Praha ve čtvrtek dokončila akvizici skupiny Pražská plynárenská, která je druhou největší plynárenskou distribuční společností v ČR. Šlo o obchod za zhruba šest miliard korun. Získala asi čtvrtinový podíl od E.ON. Podpisem smlouvy se město stalo téměř stoprocentním vlastníkem. Menšinovým vlastníkům zbylo necelé procento akcií, které chce Praha postupně vykoupit.

Z dozorčí rady PPH odstoupili tři členové, další dva z představenstva. Valná hromada navíc z představenstva odvolala Tomáše Tichého. Novými členy dozorčí rady se od středy kromě Vávry stane také někdejší radní Pavel Richter (TOP 09). Členy představenstva PPH byli zvoleni Pavel Janeček, Petr Hromek a Alois Těšitel.

Praha nově výlučně kontroluje Pražskou plynárenskou Holding (PPH) a jejím prostřednictvím i dceřinou Pražskou plynárenskou (PP). První smlouvy byly uzavřeny na konci loňského roku. Dokončení obchodu záviselo na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Ten minulý týden oznámil souhlas s akvizicí Pražské plynárenské Holding. O obchodu týkajícím se Pražské plynárenské nerozhodoval.

Pražská plynárenská předloni hospodařila s čistým ziskem 673 milionů korun. Na dividendách akcionářům vyplatila celkem 633,5 milionu korun.

04.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...