1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Automobilka General Motors loni zvýšila prodej o čtyři procenta

general-motors-logo companyDetroit - Největší americká automobilka General Motors loni zvýšila svůj celosvětový prodej o čtyři procenta na 9,715 milionu vozů. Oznámila to firma, která těžila zejména ze silné poptávky ve Spojených státech a Číně.

"Motorem loňského růstu GM byly silné automobilové trhy v USA a Číně a úspěšné nové produkty všech našich značek," uvedl finanční ředitel společnosti Dan Ammann.

Prodej GM ve Spojených státech stoupl o sedm procent a v Číně dokonce o 11 procent. USA a Čína jsou největšími automobilovými trhy na světě, připomíná agentura Reuters.

Japonský konkurent Toyota Motor, který předloni vystřídal GM v čele světového automobilového trhu, zatím údaje o prodeji za loňský rok nezveřejnil.

Německý rival Volkswagen, jenž se do roku 2018 hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě, již minulý týden uvedl, že loni zvýšil prodej téměř o pět procent na více než 9,7 milionu vozů. Přesnější číslo však neposkytl. Údaje Volkswagenu zahrnují také dceřiné firmy Scania a MAN, bez kterých by prodej činil pouze 9,5 milionu vozů.

21.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...