1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Firma DFK Cab, která vyrábí automobilové kabiny, loni navýšila tržby i zisk

growth chart 3Uherské Hradiště - Společnost DFK Cab, která v Uherském Hradišti vyrábí automobilové kabiny, loni navýšila tržby na 499 milionů korun. O rok dříve zaznamenala tržby zhruba za 392,3 milionu korun.

Provozní zisk podniku činil za loňský rok 48,1 milionu korun, což proti předchozímu roku představovalo nárůst o 31,6 milionu korun, sdělili ČTK zástupci firmy.

Společnost se sídlem v Praze se specializuje na výrobu kabin pro čtyřkolky, ale i pracovní stroje. Kromě kabin pro terénní sportovní čtyřkolky nabízí DFK Cab také kabinové nástavby pro průmyslová vozidla. Dále vyrábí kabiny na zemědělskou techniku nebo kabiny na vysokozdvižné vozíky.

Firma loni prodala přes 8000 kabin. Více než 90 procent z nich na terénní čtyřkolky, zbytek pro vysokozdvižné vozíky a traktory. Na zahraničních trzích generovala společnost zhruba 90 procent tržeb ročního obratu. Výrazně nejdůležitějším odbytištěm pro kabiny DFK Cab jsou podle zástupců firmy Spojené státy. Dalšími nejvýznamnějšími trhy jsou pak Rakousko, Kanada, Nizozemsko a Německo.

"Minulý rok byl pro nás přelomový. Otevření druhého výrobního provozu a související významné navýšení kapacity posunulo DFK Cab na pozici předního světového výrobce komponentů pro sektor UTV," uvedl ředitel společnosti Michal Burda. Zkratka UTV znamená v angličtině utility task vehicle, což je kategorie terénních vozidel.

Společnost vyrábí kabiny na všechny typy čtyřkolek světových značek, jako jsou Arctic Cat, Can-am, CF Moto, Cushman, Hisun, Honda, John Deer, Kawasaki, Kioti, Kymco, Linhai, Polaris nebo Yamaha. Vyvinula a dodává kabiny také pro nové terénní čtyřkolky firmy Segway. Loni na jaře začala dodávat kabiny pro sérii užitkových čtyřkolek Segway Fugleman, na podzim loňského roku zahájila dodávky pro sportovní čtyřkolku Segway Villain.

Firma dále rozvíjí i nabídku produktů pro průmyslová vozidla a průmyslové využití. Vyrábí kabiny na zemědělskou techniku nebo kabiny na vysokozdvižné vozíky pro společnosti Caterpillar, Clark, Heli, Hyster, Hyudai, Jungheinrich, Linde, Mitsubishi, Nissan, Toyota, Yale a další. "Kabiny eliminují déšť, bláto, sníh a tedy i vlhkost. Uvnitř vozidla krytého kabinou si řidič může užívat teplo a relativní sucho. Díky kabině se terénní čtyřkolka stává univerzálním, celoročně využitelným pomocníkem pro všechny profese, které se potřebují efektivně a pohodlně pohybovat v terénu," uvedl Burda.

Služby terénního vozidla s kabinou využívají například pracovníci v komunálních službách, správci zimních areálů, zemědělci, myslivci, rybáři, bezpečnostní agentury nebo záchranáři. Loni DFK Cab uvedla do provozu novou výrobní halu v Huštěnovicích na Uherskohradišťsku zhruba za 20 milionů korun. Podle zástupců podniku umožňuje moderní a ekologickou výrobu. Předloni zaměstnávala firma v průměru 171 lidí.

23.02.2023 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...