1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Hyundai chce napřesrok zvýšit prodej v USA o desetinu

Hyundai LogoSoul - Jihokorejská automobilka Hyundai Motor hodlá příští rok zvýšit prodej ve Spojených státech o deset procent. Uvedla to firma při prezentaci nové verze modelu Genesis, která vstoupí na americký trh v první polovině roku 2014.

V prvních deseti měsících letošního roku prodej Hyundai v USA stoupl pouze o dvě procenta, a to mimo jiné kvůli rostoucí konkurenci a omezené výrobní kapacitě. V lednu automobilka uvedla, že letos hodlá prodej v USA zvýšit o čtyři procenta na 734.000 vozů.

V příštím roce plánuje Hyundai prodat 32.000 nových vozů Genesis v Jižní Koreji a dalších 30.000 v zahraničí. Model Genesis se bude poprvé prodávat rovněž v Evropě, upozornila agentura Reuters.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji. Společně se svou sesterskou společností Kia Motors tvoří pátého největšího výrobce automobilů na světě.

Hyundai v listopadu 2008 v České republice oficiálně zahájil sériovou výrobu osobních automobilů v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

27.11.2013  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...