1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Německá automobilka Opel se stáhne z čínského trhu

opel logo 2Rüsselsheim - Německá automobilka Opel začátkem příštího roku ukončí prodej automobilů na čínském trhu. Oznámila to firma. Dodala, že zahájí ve své továrně v německém Rüsselsheimu produkci vozů Buick pro Spojené státy.

Automobilka rovněž uvedla, že v Rüsselsheimu investuje 245 milionů eur (téměř sedm miliard Kč) do výroby nového modelu, o kterém zatím neposkytla žádné podrobnosti.

Firma Opel v loňském roce prodala na čínském trhu pouze 4365 vozů. Společnost dnes upozornila, že expanze v Číně by si vyžádala velké náklady. Dodala, že rozhodnutí o odchodu z Číny se již delší dobu očekávalo.

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích.

Opel je součástí největší americké automobilky General Motors. Ta v minulosti uvažovala o jeho prodeji, nakonec se ho ale rozhodla restrukturalizovat vlastními silami. Ústředí Opelu v Rüsselsheimu minulý měsíc navštívila nová generální ředitelka GM Mary Barraová. Slíbila, že bude do německé divize nadále investovat.

03.04.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...