1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Nošovickému Mobisu vzrostly tržby na 36 miliard korun, dodává pro Hyundai

mobis logoNošovice - Společnosti Mobis Automotive Czech, která v Nošovicích na Frýdecko-Místecku dodává moduly automobilce Hyundai, stouply v roce 2021 tržby z prodeje výrobků a služeb o 2,6 miliardy na 36 miliard korun. Nárůst představoval 7,7 procenta.

Čistý zisk firmě vzrostl meziročně o 158 milionů (téměř 84 procent) na 346,9 milionu korun. Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin.

"Prioritou společnosti v roce 2021 bylo plynulé zajištění výroby a dodávek v kritické situaci ovlivněné covidovou pandemií a příprava na zavedení nového projektu," uvedl jednatel společnosti Sangwon Kang. Firma připravuje novou linku na výrobu bateriových systémů pro vozy Hyundai Tucson a Kia Sportage, jejichž produkce má začít v letošním posledním čtvrtletí.

Jednatel uvedl, že se firma letos potýká s výrazným nárůstem nákladů na elektrickou energii a plyn, na dopravu zboží a také s tlakem dodavatelů, aby se jejich zvýšené náklady promítly do cen produktů, které dodávají. "Ochota klíčového zákazníka, HMMC (Hyundai Motor Manufacturing Czech), na krytí těchto navýšených nákladů je zatím omezená. Lze očekávat, že uvedené vlivy budou tak mít negativní dopad na hospodaření v roce 2022," uvedl jednatel.

Mobis se zaměřuje na linkovou montáž kompletních automodulů a kontinuální dodávky do závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC). Má přibližně 1100 zaměstnanců. Produkty Mobisu jsou součástí všech vozů vyráběných v Nošovicích. Firma patří korejské společnosti Hyundai Mobis.

19.08.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...