1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Porsche ČR loni zvýšilo prodej o 5,5 pct na 26.971 vozů

Porsche logo 1Praha - Největší tuzemský dovozce aut Porsche Česká republika loni dodal zákazníkům 26.971 vozů značek koncernu Volkswagen, což je o 5,5 procenta více, než v roce 2012. Letos firma plánuje další růst.

Na tiskové konferenci to uvedl nový generální ředitel Vratislav Strašil.

Strašil spolu s druhým generálním ředitelem Franzem Pommerem nastoupil do čela dovozce od 1. ledna letošního roku. Cílem nového vedení je podle Strašila upevnit pozici všech dovážených značek, tedy zejména Volkswagenu, Audi a Seatu na českém trhu.

Právě Seat loni zaznamenal výrazný nárůst o 63 procent na 4360 prodaných vozů. Velký podíl na tom měl model Leon, u kterého vzrostla poptávka o téměř 900 procent na 1610 vozů. Dnes firma představila kombi verzi pod označením ST, od které si slibuje výraznější uplatnění na trhu firemních flotil, kde bude konkurovat například Škodě Octavii, ale i francouzským a korejským vozům. Plán pro letošní rok je přes 500 prodaných ST.

Porsche ČR patří do Porsche Holding Salzburg, největší evropské obchodní skupiny v oblasti automobilů. Skupina podniků Porsche Holding Salzburg působí ve více než dvaceti zemích Evropy a také v Číně a Jižní Americe. Loni prodala téměř 600.000 aut.

14.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...