1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Prodej automobilky Ford v Evropě loni klesl o dvě procenta

ford-logo-2Frankfurt - Prodej americké automobilky Ford Motor v Evropě loni klesl o více než dvě procenta na 1,08 milionu vozů.

Firma však dodala, že letos počítá s růstem prodeje, a to hlavně díky novým modelům a stabilizaci poptávky na evropském automobilovém trhu.

Zlepšení zaznamenala evropská divize Fordu již koncem loňského roku. V samotném prosinci se jí prodej meziročně zvýšil téměř o pětinu na 76.900 vozů. Divize letos hodlá uvést na evropský trh minimálně sedm nových modelů.

Ford v říjnu předpověděl, že hrubá ztráta jeho evropské divize vykáže za loňský rok pokles z 1,75 miliardy dolarů (35 miliard Kč) v roce 2012. Firma podle agentury Reuters výsledky hospodaření za loňský rok zveřejní na konci ledna.

Poptávka po autech v Evropě se dostala pod zvýšený tlak kvůli negativním dopadům dluhové krize na ekonomiku. Evropští spotřebitelé kvůli rostoucí nezaměstnanosti omezují nákupy dražšího zboží, jako jsou právě automobily. V poslední době se však na evropském automobilovém trhu objevují známky oživení.

22.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...