1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Prodej osobních automobilů v Británii se už dva roky zvyšuje

british flagLondýn - Prodej nových osobních automobilů ve Velké Británii v únoru vzrostl o tři procenta na 68.736 vozů. Už dva roky tak vykazuje nepřetržitý růst. Oznámil to britský svaz výrobců a prodejců automobilů SMMT.

Británie je po Německu druhým největším automobilovým trhem v Evropské unii a vede si lépe než většina ostatních evropských trhů, které teprve v posledních měsících začínají oživovat z vleklého útlumu. Loni prodej aut v Británii stoupl o téměř 11 procent na 2,265 milionu vozů, nejvýše od roku 2007.

V celé Evropské unii se loni prodej naopak o 1,7 procenta snížil a dosáhl 11,85 milionu vozů. Zaznamenal tak šestý pokles za sebou a dostal se nejníže od roku 1995. Výzkumná společnost IHS Automotive předpokládá, že v letošním roce prodej stoupne téměř o tři procenta.

Poptávka po autech v Evropě se dostala pod tlak kvůli negativním dopadům dluhové krize na ekonomiku. Evropští spotřebitelé kvůli rostoucí nezaměstnanosti omezovali nákupy dražšího zboží, jako jsou právě automobily.

11.03.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...