1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Rozšíření společnosti Faurecia v Nýřanech dokončeno

Faurecia logoPraha – CBRE Global Investors ve spolupráci s generálním dodavatelem Demaco předali nové prostory v Nýřanech svému klientovi, společnosti Faurecia, zastoupené průmyslovým oddělením české pobočky Colliers International.

Společnost Faurecia Seating Plzeň otevřela v této lokalitě svůj závod v roce 2013 a počátkem tohoto roku a poté se dodavatel automobilů prostřednictvím Colliers International dohodl na rozšíření stávajícího místa. Nové prostory budou sloužit k výrobě automobilových sedadel pro značky BMW, Opel, Volkswagen a další. Průmyslové prostory mají ještě kapacitu pro další rozšíření.

Nové prostory zahrnují 12 700 metrů čtverečních průmyslových a administrativních prostor stavěných na míru. Stavba byla dokončena za pouhých 6 měsíců po podpisu nájemní smlouvy. Celý proces výběru místa, vyjednávání o pronájmu a změna potřebného povolení trvala jen 11 měsíců, což je bezprecedentní, jelikož jednání probíhala převážně online kvůli pandemické situaci.

„Jsme velmi rádi, že nám Faurecia svěřila tento projekt. Pomohli jsme jim s analýzou trhu a vyjednáním nejlepších možných obchodních podmínek. Načasování projektu bylo velmi těsné, ale díky výjimečně hladké spolupráci všech zúčastněných stran byly prostory dokončeny a předány včas,“ uvedl Miroslav Kotek, Senior Associate v průmyslovém oddělení české pobočky Colliers International.

Jednalo se již o druhou expanzi, kterou společnost Colliers International letos pomohla společnosti Faurecia zajistit. V případě první expanze jejich provozu šlo o rozšíření závodu společnosti v Pardubicích.

19.01.2021

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...