1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Škoda nyní neplánuje menší a levnější elektromobil pro Indii

Skoda CitiGoPraha - Škoda Auto, která je v koncernu Volkswagen zodpovědná za indický trh, v současnosti neplánuje uvedení menšího a dostupnějšího elektromobilu pro Indii. Zároveň neexistují žádné plány na dovoz menších elektromobilů koncernu do nejlidnatější země světa. ČTK to řekl mluvčí Škody Pavel Jína.

 

Agentura Reuters ve čtvrtek uvedla, že Volkswagen chce na indický trh uvést do druhé poloviny tohoto desetiletí cenově dostupný elektromobil. Prohlásit to podle ní šéf divize Škoda Auto Volkswagen India Pijuš Arora.

"V současné době nemáme žádné konkrétní plány na uvedení menšího a dostupnějšího elektromobilu pro Indii. Neustále hledáme nové příležitosti, jak naše modely nabídnout zákazníkům po celém světě. Je však důležité poznamenat, že v současné době neexistují žádné plány na export menších dostupných elektromobilů koncernu Volkswagen do Indie. Budeme nadále sledovat trh a vyhodnocovat proveditelnost možného budoucího uvedení elektromobilů do Indie," řekl Jína.

Škoda Auto je zodpovědná za působení všech pěti koncernových značek v Indii. Několik z nich, včetně Škody, už oznámily své plány na menší a dostupnější elektromobily. "V současné době intenzivně testujeme možnost uvedení modelu Škoda Enyaq na indický trh, ale finální rozhodnutí zatím nepadlo," dodal Jína.

Škoda loni v Indii prodala téměř 49.000 aut. Indie usiluje o to, aby do roku 2030 tvořily elektromobily nejméně 30 procent prodeje osobních aut. V tomto fiskálním roce, který skončí 31. března, zatím činí pouze dvě procenta.

08.02.2024 Zdroj: ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...