1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

SOR dodala do Košic prvních 80 autobusů z kontraktu na 127 vozů

SOR bus logoBratislava - Firma SOR Libchavy dodala do Košic prvních 80 nových autobusů z kontraktu na 127 vozů za 28,7 milionu eur (788 milionů korun), který uzavřela s tamním městským dopravním podnikem.

ČTK o tom informovala mluvčí dopravce Michaela Karaffová. Dvacet autobusů od českého výrobce dnes dopravní podnik zařadil do provozu.

Zakázku od košického dopravce získal SOR loni, kdy v tendru porazil polskou společnost Solaris. Ta požadovala za autobusy vyšší cenu, než nabídla vítězná firma. SOR má naplnit smlouvu do letošního září, součástí dodávek bude i pět elektrobusů.

Košický městský dopravní podnik v současnosti disponuje 183 vozy. Novými autobusy, jejichž nákup dopravce financuje z úvěru, nahradí nejstarší vozidla. Od tohoto kroku si slibuje zvýšení úrovně cestování a přilákaní více cestujících do vozidel městské hromadní dopravy.

Dodávka autobusů pro Košice je jednou z velkých zakázek svého druhu, které české firmy v posledním období získaly na Slovensku. Plzeňská Škoda Transportation uspěla v tendru na dodávku tramvají do Bratislavy v hodnotě zhruba 75 milionů eur. Skupina pro bratislavský dopravní podnik také vyrobí 80 nových trolejbusů za 41,6 milionu eur a železničnímu dopravci Železničná spoločnosť Slovensko dodá další vlakové jednotky.

13.01.2014  ČTK

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...