1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Připojte se:

Facebook

Tesla v USA zvyšuje ceny všech svých aut, dráž nakupuje suroviny

tesla car logoAustin - Americký výrobce elektromobilů Tesla zvyšuje ve Spojených státech ceny všech svých aut. Například Model Y Long-Range stojí 65.990 dolarů (1,57 milionu Kč), což je proti dosavadní ceně nárůst o 4,7 procenta. Ukazují to ceny, které firma uvádí na svém webu. Základní cena vozidla před úsporami činí 67.990 USD (téměř 1,62 milionu Kč).

V situaci, kdy se odvětví potýká s problémy v dodavatelských řetězcích, to není první zdražení. Přispívá k němu i růst cen surovin.

Tesla už dříve posunula termín dodání některých aut s delším dojezdem určených pro americký trh až o jeden měsíc. Tesla, podobně jako další automobilky, se potýká s vysokým růstem cen surovin, které při výrobě používá. Je to například hliník.

Šéf Tesly Elon Musk v posledních týdnech varoval před rizikem hospodářské recese. Začátkem tohoto měsíce řekl, že má "super špatný pocit" z ekonomiky a v interním e-mailu manažerům podle agentury Reuters oznámil, že Tesla bude muset propouštět.

U vozu Model Y Long-Range pro Českou republiku Tesla k dnešku uvádí cenu 1,749.990 korun, cena před úsporami činí téměř 1,84 milionu Kč.

23.06.2022 Zdroj: ČTK

 

PŘEDPLAŤTE SI

Nenechte si ujít...